Eterna si fascinanta Aviva

Cei de la Aviva susþin cã ei construiesc viitorul din 1696. Viitorul cui? Viitorul lor, desigur! Reclamele poluante de pe marginea drumului sunt manipulatoare ºi mincinoase.

În primul rând deturneazã focalizarea omului de la semnificaþia spiritualã a morþii spre o semnificaþie mercantilã, pur materialã, a ei. Da, poate cã mâine nu vei mai fi, dar care-i baiul cu asta? Baiul nu este ca cineva sã fie premiat fiindcã tu ai murit! Adevãratul bai este cu totul altul. Pentru edificare citeºte postul din 31 august, acela cu Testamentul lui Eugene Ionesco.

În al doilea rând, oricât de eternã se vrea Aviva, cu siguranþã cã va veni un “mâine”, mai devreme sau mai târziu, când va înceta sã mai construiascã viitorul. Vorba aceea, s-a isprãvit imperiul roman, a fost dãrâmat Templul lui Solomon, a cãzut comunismul – viitorul de aur al omenirii, a clacat Enron… vine vremea cumva, cândva ºi pentru Aviva. Nu pentru cã aº avea eu ceva cu ei, dar, dupã cum zice Solomon: “Ce a fost, va mai fi ºi ce s-a fãcut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.”

Fraþilor, þara asta are advertiseri foarte talentaþi. Nu aþi gãsit niciunul? Try harder, please!

 

6 thoughts on “Eterna si fascinanta Aviva”

  1. mie mi-a placut reclama. chiar daca e
    brutala spune un adevar: nu stii ce-ti rezerva ziua de maine; si mai mult mi-a atras atentia asupra faptului ca e important ce se va intampla maine cu mine, pe cand ce se va intampla cu acea reclama maine nu e atat de important. Personal, m-a facut sa ma gandesc ca sunt trecator
    si ca ar trebui sa ma gandesc putin daca as fi pregatit sa trec in celalalt plan si cat de mult am muncit aici pentru lumea de dincolo de moarte.

  2. Felix,
    Ideea nu este ce adevãr prezintã reclama, ci cum îl foloseºte. Sã nu crezi cã cei de la Aviva au postat acest afiº ca sã te ajute sã te pregãteºti pentru lumea de dincolo… nuuuu… no way! Ei au pus aceastã reclamã ca sã te determine sã închei o asigurare de viaþã! Pãrerea mea este cã noi avem nevoie de o cu totul altfel de asigurare de viaþã, dacã mã înþelegi… Asigurare pentru cealaltã viaþã, ca sã mã exprim mai concret. ªi pe care Aviva nu þi-o poate da! De aceea consider cã reclama lor este manipulatoare ºi mincinoasã. Cu ce te ajutã dacã cineva va fi premiat pentru moartea ta?

  3. da, dar chiar daca au vrut sa-si aduca lor profit, m-au facut pe mine sa ma gandesc la after life..o chestie ca asta care nu este foarte morala a avut efectul asta pozitiv asupra mea, ceea ce vreau sa zic e ca in tot raul si un bine. :)

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.