Am fost în Rai ºi în Iad. Uºa la Purgatoriu era închisã!

Am relatat cu ceva vreme în urmã despre achiziþionarea domeniului internet dumnezeu.ro. Din curiozitate, am dat azi un whois pe situl rnc pentru a verifica alte nume de domeniu, sã vãd dacã au fost cumva achiziþionate ºi ele. Ei da, doamnelor ºi domnilor, rai.ro aparþine de RAI Romania ºi, dacã urmezi click-ul ajungi pe magazinul virtual al firmei Deck Computers. De ce nu? Dacã ne-am integrat în EU de ce nu ne-am integra ºi în rai? ªi-mi place ideea: rai cu computere. Aºa îmi imaginez ºi eu cã o sã fie! Este mediul meu favorit. Doar cã eu îmi doresc un Sony Vaio de ultimã generaþie ºi aºtia nu au aºa ceva în raiul lor.

Am cãutat apoi iadul… ºi, da, surprizã! iad.ro existã ºi reprezintã o colecþie de linkuri cãtre diverse articole, multe dintre ele dubioase, ca-n iad, vorba aceea. Sã fie dupã pofta lui Ivan Turbincã! Parcã îl aud pe Creangã, spunând: “Paºol na turbinca, ciorti!” Stãpânul iadului este firma CHML Web Services. No comment! Fiecare cumpãrã ce vrea. Gigi Becali cumpãrã teren în jurul Bucureºtiului; alþii se împroprietãresc în iad. Doar trãim într-o þarã liberã, nu-i aºa? Sper totuºi cã treaba asta nu are legãturã cu calitatea serviciilor firmei CHLM!

Mai greu a fost cu purgatoriul. Numele de domeniu purgatoriu.ro este achiziþionat dar, deocamdatã, nu este pus în lucru. Mai aºteptãm. Avem rãbdare. Posesorul purgatoriului românesc este un domn din Bucureºti. Sperãm sã facã viaþa uºoarã celor care îi vor vizita situl.

Am zis sã verific ºi variantele în limba englezã, anume hell.ro ºi heaven.ro. Bineînþeles cã ºi acestea sunt luate dar, Slavã Domnului, iadul în versiune englezeascã nu funcþioneazã. Amin. Aºa sã fie! Stãpânul lui este un tip din New York ºi nu ºtim încã ce are de gând sã facã cu versiunea lui de iad. Mai bine sã-l þinã pentru el. Dar heaven.ro te duce la un studio de web design. Uite, web designerii de aici nu sunt pasionaþi de iad, ca ceilalþi!

O ultimã încercare m-a dus pe paradis.ro care este situl unui hotel din Cluj. Nu ºtiu dacã te vei simþi ca în rai acolo, dar poþi încerca. Dacã nu iese bine, ceri banii pe camerã înapoi, altfel dai patronul în judecatã pentru publicitate înºelãtoare. Ce mai, ca în paradisul pierdut, nu alta. Culmea cã ºi paradisul ãsta are versiune anglo-saxonã: paradise.ro care aparþine unei agenþii de turism. Ca sã vezi domle, paradisul este apanajul celor din turism, în timp ce raiul ºi iadul aparþin web-designerilor! Mãcar softiºtii români sunt oneºti: sunt recunoscuþi pentru calitãþile lor profesionale, dar ºi pentru hacking, carding, virusing, ºamd.

Aº propune guvernanþilor, în mod gratuit, ca în loc de al lor fabulospirit, marcã perdantã a unui branding de þarã ce nu a mai avut loc, sã foloseascã sintagma: A Window to Paradise. Ce dacã vizitatorii vor folosi foarte des cuvântul hell, când vor vedea unde au ajuns?

8 thoughts on “Am fost în Rai ºi în Iad. Uºa la Purgatoriu era închisã!”

 1. Mihai,

  Cred ca tu ai vreo cutie cu idei, ascunsa bine pe undeva, si in fiecare zi scoti cate ceva de acolo…:-))…am ras aproape cu lacrimi cand am citit ultima postare…ce mai…esti tare, ce-i al tai i-al tau!! Felicitari!

 2. Prietenul meu drag,
  Idei am, dar nu le þin într-o cutie. Vin ºi pleacã precum pãsãrile cerului, sau ca porumbeii voiajori. Uneori sunt câte un stol odatã. Alteori voliera e pustie :-) Mulþumesc pentru cuvintele frumoase ºi extrem de încurajatoare. Mi-ar place sã ne vedem face to face. Dacã nu aici, mãcar în paradis!

 3. Citesc aproape zilnic ceea ce pui la bataie pe blogul tau intaratat , chiar daca nu prea las comentarii in urma …
  Mergi inainte si hasta la proxima !!

 4. Mie-mi place aciditatea ta! Aºa cã, mãcar când ai timp, lasã urme când mai treci pe aici. Sunt mai mult decât binevenite.

  De hasta la vista am auzit… dar nu ºi de hasta la proxima… ???… Ce sens are?

 5. Din pacate lucrez doar in schimbul de noapte …
  Nu prea am timp sa las urme …dar mai sar eu gardul in livada ta !!
  Hasta la proxima ( pe curand ).

 6. Ne place ca nu ne cenzurezi.
  Putem si noi sa ne spunem ofurile.
  Multu,multu.Mesc.
  SA TRAIESTI,Mihai,ca TREBUIESTI.

 7. Iadul e cind nu mai poti sau nu mai ai pe cine iubi.
  L-am parafrazat pe Romain Rolland.
  Raiul e comunicarea delicata cu spiritele elevate.
  In duh si in adevar.
  Barierele fizice,lingvistice,denominationale dispar.
  E armonia devenirii perpetue intru fiinta.
  Spre lacrima tacerii Lui.
  Acolo,unde Taborul e ,,dor si cint si jale”
  Dor de duca.
  Cint de dor.
  Jalea nerostitelor trairi.
  ,,NE ARDE INIMA DE DOR
  DUPA ACEEA TARA
  Unde-s cimpiile cu flori
  Si-i vesnic primavara”
  Vino,Mire drag,Isuse sfint
  Al iubirii noastre cint”

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.