Istoria baptistilor braileni

Centennial Homecoming – Brăila 25-26 august 2018

Au mai rămas doar trei săptămâni până la evenimentul anului pentru baptiștii brăileni, întrunirea lor cu fiii (și nepoții) bisericii, răspândiți în țară sau în diaspora, un adevărat Centennial Homecoming. O ocazie unică de reconectare între generații, de revigorare a unor relații slăbite și de celebrare a unui veac de mărturie baptistă în orașul Brăila. Au slujit aici mulți oameni vrednici și rezultatele au fost pe măsură. Din biserică au plecat mulți fii care au făcut și fac cinste Împărăției acolo unde au ajuns. Ne mândrim cu ei și ne simțim binecuvântați pentru înaintașii noștri, cei care au aprins flacăra credinței și au transmis-o, din generație în generație, până acum.

Poate nu am ajuns cu o invitație la toți cei la care ne-am fi dorit. Unor persoane le-am pierdut urma. Pe alții poate i-am scăpat din vedere. Am vrea însă ca toți cei care au avut vreo legătură cu biserica din Brăila să știe că sunt invitați, indiferent unde se află și indiferent de parcursul lor spiritual. Sunt invitați, deopotrivă, cei din numeroasele filiale ale bisericii, cei din bisericile formate din foste filiale, precum și toți cei care au aparținut sau aparțin bisericilor tradițional apropiate, cum ar fi cele din Galați și Tulcea, dar nu numai, și care au colaborat cu noi în diverse ipostaze.

Celor care nu au confirmat participarea până acum la acest Centennial Homecoming, îi rugăm să o facă cât de curând posibil, ori prin email la mihai [at] prologos.ro ori prin SMS la 0772.272.846, precizând numele și numărul persoanelor, precum și orice altă informație utilă.

Cu siguranță vom avea două zile frumoase, cu multe surprize plăcute. Poate niciun eveniment de până acum nu a beneficiat de o planificare atât de atentă, de o popularizare atât de intensă și de atâtea resurse mobilizate. Nu avem nicio îndoială că toți cei care au răspuns invitației noastre și ne vor cinsti cu prezența lor, vor fi bucuroși că au participat la această întâlnire. Vom avea și multe surprize plăcute, dintre care anticipez doar două. Avem planificate două lansări editoriale și se prea poate ca aceste două volume să ajungă exclusiv doar la participanții la întrunire. Un motiv în plus să nu ratați participarea la eveniment!

În primul rând, Virgil Sezonov își va lansa cu această ocazie volumul său de debut, intitulat sugestiv Întoarcerea Acasă, conținând poezii creștine.

Întoarcerea acasă

Apoi, având în vedere că n-au mai rămas prea multe exemplare din cartea Baptiștii din Brăila, apărută anul trecut, precum și datorită faptului că aceasta a conținut un număr mic de imagini, la o calitate nu prea grozavă, am pregătit un album special, gen „o sută de ani în o sută de pagini”. Cu formatul A4 pe orizontal, acesta include un istoric în date, bilingv român-englez, multe fotografii, precum și o selecție de documente de arhivă. Tiparul, de data aceasta este offset color. Coperta, la fel cu cea a volumului de poezie, a fost pusă „în scenă” de către Cristiana Faur. Mai jos, ca o pregustare, am inclus o galerie formată din patru pagini:

One Reply to “Centennial Homecoming – Brăila 25-26 august 2018”

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.